JADŁOSPIS (0) 14-18.07. 2025r.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
Płatki owsiane na mleku (150g) Pieczywo mieszane (40g) Polędwica sopocka (20g),
Rzodkiewka biała, Pomidor malinowy Herbata z cytryną (150g)
Alergeny: 1,3,7
|
Krem kalafiorowy z groszkiem ptysiowym (200g) Kotlecik mielony (70g) Ziemniaki z koperkiem (120g) Mizeria (80g) Kompot owocowy (150g)
Alergeny :1,3,7,9 |
Koktajl owocowy (150g)
Bułeczka maślana (1 szt)
Owoc
Alergeny: 1,3,7 |
WTOREK |
Pieczywo mieszane (40g) Serek wiejski ze szczypiorkiem (20g), Kiełbasa szynkowa (15g) Rzodkiewka, ogórek zielony
Herbata/kakao (150g)
Alergeny: 1,3,7
|
Zupa ogórkowa z koperkiem (200g) Schab pieczony w sosie chrzanowym (120g) Kasza bulgur (40g) Surówka z sałaty pekińskiej (80g)
Kompot owocowy (150g) Alergeny: 1,3,7,9 |
Pizza z szynką i warzywami (40g)
Sosik czosnkowy/ketchup
Herbata owocowa (150g)
Alergeny: 1,7 |
ŚRODA |
Płatki zbożowe na mleku (150g), Chleb 3 ziarna (40g) Szynka drobiowa (20g)
Roszponka, pomidor
Herbata z cytryną (150g) Alergeny: 1,3,7
|
Krupnik (200g) Gyros (70g) Sałata lodowa (80g) Ziemniaczki opiekane z przyprawami (120g) Kompot truskawkowy (150g)
Alergeny: 1,3,7,9 |
Budyń czekoladowy (100g) Biszkopciki (20g)
Mus owocowy (100g)
Alergeny:1,3,7 |
CZWARTEK |
Bułka paryska (40g) Parówki (2 st.) Ser żóty (10g) Ketchup, papryka
Herbata/kakao (150g)
Alergeny: 1,3,7
|
Zupa jarzynowa z koperkiem (200g) Zapiekanka makaronowa z indykiem i pomidorami suszonymi (160g) Kompot owocowy (150g)
Alergeny: 1,3,7,9 |
Sernik na zimno z kolorowych galaretek - wyrób własny (50g)
Podpłomyki (2 szt.) Owoc. Herbata owocowa (150g) Alergeny:1,3,7 |
PIĄTEK |
Kasza manna z polewą malinowa (150g) Pieczywo mieszane (40g) Wędlina (20g) Rukola, pomidor malinowy
Herbata z cytryną (150g) Alergeny: 1,3,7
|
Zupa pomidorowa z ryżem Paluszki rybne (2szt.) Ziemniaki purre (120g) Surówka z kapusty kiszonej (80g)
Kompot owocowy (150g) Alergeny: 1,3,4,7,9 |
Deser jogurtowy z truskawką i musli .
Herbatniki szkolne (2 szt.) Woda z cytryną i miętą (150g) Alergeny:1,3,7 |
*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.
*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i prod;.-pukty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
„(…) kto inny ma laur i nadzieję,
Ja – jeden zaszczyt: być człekiem."
05-077 Warszawa
Szkolna 11