Jadłospis (0)
JADŁOSPIS (0) 09-13. 06. 2025r.
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek |
Bułka kajzerka (50g), Płatki owsiane na mleku (150g) Polędwica sopocka (20g), Rzodkiewka biała, Ogórek kiszony Herbata z cytryną (150g) Alergeny: 1,3,7
|
Zupa z zielonej fasolki szparagowej (200g) Spaghetti z mięsem wieprzowo-wołowym i serem parmezan (160g) Warzywo w słupki Sok tłoczony jabłko - mięta (150g Alergeny :1,3,7,9 |
Koktail owocowy (150g.)
Wafelek z polewą malinową (2szt.)
Alergeny: 1,3,7 |
WTOREK |
Pieczywo pszenno -żytnie (40g) Serek wiejski ze szczypiorkiem (20g), Polędwica miodowa(10g) pomidor malinowy, ogórek zielony
Herbata/Kakao (150g) Alergeny: 1,3,7
|
Zupa pomidorowa z ryżem (200g) Porcją mięsa z szynki (70g.) Ziemniaki(120g.) Surówka z młodej kapusty z koperkiem (50g) Kompot owocowy (150g)
Alergeny: 1,3,7,9 |
Granola z pieca – - wyrób własny (50g)
Jogurt naturalny (100g) owoc
Herbata owocowa (150g)
Alergeny: 1,3,7 |
ŚRODA |
Płatki kukurydziane na mleku (150g), Chleb 3 ziarna (40g) Szynka klasyczna (20g)
Roszponka, pomidorek koktajlowy
Herbata z cytryną (150g) Alergeny: 1,3,7
|
Zupa krem z soczewicy plus grzanki (200g) Bitki schabowe w sosie cebulowym (120g) Kasza bul-gur z makaronem (40g) Surówka z kiszonego ogórka (80g) Kompot truskawkowy (150g) Alergeny: 1,3,7,9 |
Budyń (100g)
Herbatniki szkolne (50g) Owoc
Herbata owocowa (150g)
Alergeny:1,3,7 |
CZWARTEK |
Pieczywo mieszane(40g) (10g) Kiełbasa szynkowa (10g) Ser żółty (10g) ogórek zielony, papryka
Herbata/Kakao (150g) Alergeny:1,3,7 |
Zupa krupnik (200g) Kotlecik z piersi kurczaka (70g) Ziemniaki (120g) Mix sałat z sosem winegret (80g) Kompot wiśniowy (150g)
Alergeny: 1,3,7,9 |
Paluch pszenny (50g) Pasta jajeczna (20g) Kiełbasa żywiecka Ogórek kiszony , papryka
Herbata owocowa (150g)
Alergeny: 1,3,7 |
PIĄTEK |
Kasza manna z polewą malinową (150g) Pieczywo mieszane (40g) Serek puszysty (10g) Szynka drobiowa(10g) Pomidor malinowy szczypiorek, Kakao/herbata (150g) Alergeny: 1,3
|
Zupa fasolowa z kiełbaską (200g) Naleśniki z serkiem waniliowym i polewą z owoców leśnych (2szt.)
Kompot z rabarbarem i truskawkami (150g.) Alergeny :1,3,7,9 |
Ciasto jogurtowe (50g) -wypiek własny Owoc
Lemoniada (150g)
Alergeny: 1,3,7 |
*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.
*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i prod;.-pukty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki