JADŁOSPIS (0) 30.06 -- 04.07. 2025r.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
Pieczywo mieszane (40 g) Wędlina (15g) Serek puszysty Almette (10g) Kalarepa, pomidor malinowy Kakao /herbata z cytryną (150g) Alergeny: 1, 3, 7 |
Zupa kalafiorowa z koperkiem (200g) Makaron świderki z twarogiem na słodko i polewą jogurtowo- truskawkową (160g) Owoc. Kompot owocowy (150g)
Alergeny: 1, 7, 9 |
Pieczywo z ziarnem ( 40g) Wędlina (20g) Ogórek zielony, papryka
Herbata owocowa (150g)
Alergeny: 1, 7,
|
WTOREK |
Kasza manna z morelą (150g) Pieczywo mieszane (40g) Wędlina (20g) Ogórek kiszony, papryka
Herbata z cytryną Alergeny: 1, 7 |
Zupa z młodej kapusty, koperek (200g) Schab w sosie własnym (70g+50g) Kasza gryczana (40g) Ogórek kiszony (80g)
Kompot owocowy (150g) Alergeny: 3, 7, 9 |
Podpłomyki (2 szt.)
Kisiel truskawkowy (150g)
Owoc
Alergeny: 1, 3
|
ŚRODA |
Pieczywo z ziarnami (40g) Twarożek wiejski (20g) Wędlina (10g)
pomidor, rzodkiewka, szczypior Kawa inka/herbata z cytryną Alergeny: 1, 7, |
Zupa pieczarkowa (200g)
Udzik z kurczaka (1 szt.) Ziemniaki (120g) Surówka z sałaty lodowej (80g)
Kompot truskawkowy (150g) Alergeny : 1, 7, 9, |
Pieczywo pszenne (40g) Pasta jajeczna (20g) Wędlina (10g) Szczypiorek,
Herbata owocowa (150g)
Alergeny: 1, 7
|
CZWARTEK |
Płatki zbożowe na mleku (175g) Pieczywo mieszane (20g) Wędlina (20g) ogórek kiszony , pomidor
Herbata owocowa (150g) Alergeny 1, 7 |
Zupa zacierkowa z natką (200g) Pulpety w sosie pomidorowym (70g + 50g) Ziemniaki (120g) Mizeria (80g)
Kompot owocowy (150g) Alergeny: 3, 7, 9
|
Muffinki pomarańczowe (1szt.)
Owoc
Lemoniada (200g)
Alergeny: 1,7 |
PIĄTEK |
Pieczywo białe i razowe (40g) Pasta bakłażanowa (10g) Wędlina (15g). Ogórek zielony, sałata lodowa
Kakao/herbata z cytryną (150g) Alergeny : 1, 7, |
Krupnik z kaszą jęczmienną i kiełbaską (200g),
Kotlecik ziemniaczany (150g), Sos pieczarkowy (50g), Warzywa na parze (70g), Kompot truskawkowy ( 150g) Alergeny : 1,3, 4, 9
|
Bułeczka drożdżówka (40g.)
Owoc
Soczek owocowy (150g)
Alergeny : 1, 7
|
*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.
*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i prod;.-pukty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
„(…) kto inny ma laur i nadzieję,
Ja – jeden zaszczyt: być człekiem."
05-077 Warszawa
Szkolna 11