JADŁOSPIS (SP) 31.03 - 04.04.2025
|
OBIADY |
PONIEDZIAŁEK |
Zupa brokułowa z natką pietruszki (250g) Makaron z białym serem, polewa jogurtowo-brzoskwiniowa (240 g.) Owoc. Sok tłoczony (200g) Alergeny: 1,3,7,9
|
WTOREK |
Zupa szczawiowa z jajkiem (250g) Gulasz wieprzowy z warzywami i Kaszą gryczaną (240g)
Fasolka szparagowa żółta (100g) Kompot wiśniowy (200g) Alergeny: 1,3,7,9 |
ŚRODA |
Krem z soczewicy z pestkami dyni (250g) Kopytka (150g) Schab pieczony (90g) Sos pieczarkowy (70g) Sałata pekińska z ogórkiem i pomidorkiem koktajlowym z jogurtem (100g) Kompot owocowy (200g) Alergeny : 1,3,7,9 |
CZWARTEK |
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty na wędzące (250g) Pałka z kurczaka (1 szt.) Kasza kuskus (65g) Mini marcheweczka (100g) Owoc Kompot truskawkowy (200g ) Alergeny: 1,3,7,9 |
PIĄTEK |
Zupa jarzynowa z natką pietruszki (250g) Paluszki rybne w panierce (3 szt.) Ziemniaki puree (155g) Bukiet warzywna parze (100g) Owoc Kompot owocowy (200g) Alergeny: 1,3,4,7,9 |
*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.
*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i prod;.-pukty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
„(…) kto inny ma laur i nadzieję,
Ja – jeden zaszczyt: być człekiem."
05-077 Warszawa
Szkolna 11