JADŁOSPIS (SP) 12 - 16. 05. 2025r.
|
OBIADY |
PONIEDZIAŁEK |
Zupa z zielonej fasolki szparagowej z koperkiem (250g) Kluski leniwe z musem jabłkowym / jogurt grecki (240+50g)
Sok tłoczony (200g) owoc Alergeny :1,3,7,9 |
WTOREK |
Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty(250g)
Makaron z kurczakiem i szpinakiem, ser parmezan (240g)
Kompot truskawka/czarna porzeczka (200g)
Owoc
Alergeny 1,3,7,9 |
ŚRODA |
Zupa krem z cukinii i zielonego groszku (200g) Grzanki Pulpety w sosie pomidorowym (140g) Kasza bulgur (60g) Ogórek kiszony (100g)
Kompot wiśniowy (200g)
Alergeny: 1,7,9 |
CZWARTEK |
Zupa ogórkowa z koperkiem (250g) Kotlecik z piersi kurczaka (90g) Ziemniaki (150g) Mizeria (100g) Kompot truskawkowy (200g)
Alergeny :1,3,7,9
|
PIĄTEK |
Zupa pomidorowa z ryżem i natką (250g) Placki ziemniaczane z jogurtem (240g) Na słodko - Cukier lub na słono - szczypiorek
Kompot owocowy (200g) Owoc Alergeny :1,3,7,9
|
*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.
*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i prod;.-pukty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
„(…) kto inny ma laur i nadzieję,
Ja – jeden zaszczyt: być człekiem."
05-077 Warszawa
Szkolna 11