JADŁOSPIS (0) 27-31. 10. 2025r.
|
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
PONIEDZIAŁEK |
Pieczywo pszenno-żytnie (40 g) Kiełbasa salami (10g) Pasta twarożkowa ze szczypiorkiem - wyrób własny (20g) Rzodkiewka Kakao /herbata z cytryną (150g) Alergeny: 1, 7 |
Zupa pieczarkowa z natką pietruszki (200g) Kotlecik mielony wieprzowo- wołowy (70g) Ziemniaki purre (120g) Mizeria /jogurt grecki (80g)
Kompot owocowy (150g) Alergeny: 1, 7, 9 |
Koktajl bananowo truskawkowy na maślance (150g)
Bułeczka maślana (2 szt.)
Owoc -jabłko
Alergeny: 1, 3,7, |
|
WTOREK |
Płatki ryżowe z żurawiną (150g) Pieczywo pszenne i razowe (40g) Polędwica miodowa (20g) Pomidorek koktajlowy Herbata z cytryną (150g) Alergeny: 1,7 |
Zupa ogórkowa z koperkiem (200g) Leczo węgierskie z mięsem wołowym (120g.) Bułeczka kajzerka (50g))
Kompot owocowy (150g) Alergeny: 1, 7, 9 |
Muffinki czekoladowe z kruszonką -wypiek własny (40g)
Owoc - gruszka
Soczek jabłkowy (200g) Alergeny: 1, 3,7 |
|
ŚRODA |
Pieczywo pszenno żytnie (40g) Szynka babuni (15g) Jajko gotowane (25g) Pomidor malinowy, szczypiorek, Kawa zbożowa (150g) Alergeny: 1, 7, |
Rosół z makaronem(200g) Podudzie z kurczaka (1 szt.) Kasza kus kus (40g) (80g) Sałata lodowa z koperkiem i jogurtem greckim (80g) Kompot truskawkowy (150g) Alergeny : 1, 7, 9, |
Jogurcik owocowy (100g.) Wafelki z polewą malinowa (2szt.)
Owoc - banan
Alergeny: 1, 7 |
|
CZWARTEK |
Płatki czekoladowe (175g) Pieczywo mieszane (20g) Pasztet mięsno- warzywny wyrób własny (20g) Ser żółty (10g) ogórek kiszony,
Herbata owocowa (150g) Alergeny 1, 7 |
Barszcz ukraiński z fasolką (200g) Pierogi z mięsem Przypiekane na patelni (160g) Surówka „Colesław” (80g)
Kompot owocowy (150g) Alergeny: 1, 7, 9
|
Drożdżówka z serem i kruszonką (40g) Kefir (100g)
Owoc- śliwka
Alergeny: 1, 3, 7 |
|
PIĄTEVK |
Pieczywo pszenne i razowe (40g) Serek śmietankowy (10g) Kiełbasa żywiecka (15 g). Rzodkiewka biała, ogórek zielony Kakao/herbata z cytryną (150g) Alergeny : 1, 7, |
Krupnik z kaszą jęczmienną na maśle (200g), Smażony filet z dorsza w panierce (70g), Ziemniaki z koperkiem (120g), Surówka z kapusty kiszonej (70g), Kompot truskawkowy ( 150g) Alergeny : 1,3, 4, 9 |
Kisiel truskawkowy (150g)
Ciastka kruche – wypiek własny
Owoc - jabłko
Alergeny: 1, 3,7 |
*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.
*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i prod;.-pukty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki








„(…) kto inny ma laur i nadzieję,
Ja – jeden zaszczyt: być człekiem."

05-077 Warszawa
Szkolna 11