JADŁOSPIS (SP) 02-06, 12. 2024r.
|
OBIADY |
PONIEDZIAŁEK |
Zupa z fasolką szparagową (250g)
Kluski leniwe z bułeczką na masełku z kleksem musu jabłkowego (200g),
Kompot truskawkowy(150g)
Owoc Alergeny: 1,3,7,9 |
WTOREK |
Zupa pieczarkowa z koperkiem (250g)
Kotlecik z piersi kurczaka (90g) Ziemniaki (155g) Surówka z kapusty pekińskiej , sos winegret (100g)
Kompot wiśniowy(150g) Alergeny: 1,3,7,9 |
ŚRODA |
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty (250g)
Schab pieczony w sosie żurawinowym (90g) Kluski śląskie (120g) Surówka z czerwonej kapusty (100g)
Kompot owocowy (150g)
Alergeny: 1,3,7,9 |
CZWARTEK |
Zupa ogórkowa (250g) Gulasz wieprzowy z warzywami (140g),
Kasza gryczana (60g) Fasolka szparagowa kolorowa(100g) Owoc
Kompot truskawkowy (150g)
Alergeny: 1,3,7,9 |
PIĄTEK |
Zupa krupnik (250g) Dorsz w panierce (90g), Ziemniaczki puree (155g),
Surówka z kapusty słodkiej (Colesław) (100g) Owoc
Kompot wieloowocowy (150g) Alergeny:1,3,4,9 |
*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i prod;.-pukty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
„(…) kto inny ma laur i nadzieję,
Ja – jeden zaszczyt: być człekiem."
05-077 Warszawa
Szkolna 11