Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis (0)

JADŁOSPIS (0) 19 - 23. 05. 2025r.

 

 

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo mieszane (40g)

Szynka z piersi kurczaka (10 g)

Serek Almette (10g)

 

Ogórek zielony, pomidor

Kakao/Herbata z cytryną

(150g)

Alergeny : 1,3,7

 

Zupa brokułowa z koperkiem

(200g)

Pierogi z serem z polewą truskawkowo jogurtową.   (160g.)

Owoc.

Kompot owocowy (150g)

Alergeny: 1,3,7,9

 

Mini chałeczka (40 g)

       Dżem niskosłodzony

 

Koktajl owocowy (150g)

 

 

Alergeny: 1,3,7

WTOREK

Kasza manna na mleku z borówką (150g)

Bułeczka kajzerka (50g)

 

Kiełbasa szynkowa (20g)

Sałata, pomidor malinowy

Herbata z cytryną (150g)

 

Alergeny: 1,3,7

Zupa grochowa z kiełbaską (200g)

Zapiekanka ala lasania z mięsem wieprzowym i warzywami

(160g)

 

Kompot wiśniowy (150g)

Alergeny: 1,3,7,9

Bułeczka grahamka (40g)

 

Polędwica sopocka (10g)

Ser żółty (10g)

Ogórek kiszony, papryka

Herbata owocowa (150g)

 

Alergeny: 1,3,7

ŚRODA

Pieczywo mieszane (40g

Szynka konserwowa  (15g)

Pasta warzywna

Kalarepa, kiełki

Ogórek zielony.

 

Kakao/Herbata (150g)

          Alergeny :1.3,7

Zupa porowa z kuleczkami mięsnymi (200g)

Kasza kuskus (40g)

Pałka z kurczaka (1.szt)

Surówka z sałaty masłowej , rzodkiewka , ogórek (80g)

Kompot owocowy (150g)

Alergeny : 1,3,7,9

Budyń czekoladowy  (40g)

 

Herbatniki ZOO

owoc

 

Alergeny: 1,3,7

CZWARTEK

Płatki owsiane na mleku z bananem

Pieczywo mieszane (40g)

Polędwica miodowa (20g)

Ogórek kiszony, roszponka

Kakao/Herbata (150g)

 

Alergeny: 1,3,7

Zupa zacierkowa (200g)

Schab pieczony w sosie żurawinowym (120g)

kluski śląskie  (120g)

 

Surówka z ogórka kiszonego  (80g)

 

Kompot truskawkowy (150g )

Alergeny: 1,3,7,9

Babeczka pomarańczowa-

- wypiek własny  (1szt.)

 

 

Soczek owocowy (200g)

 

 

Alergeny: 1,3,7

PIĄTEK

Pieczywo pszenno-żytnie (40g)

Kiełbasa żywiecka (10g)

Serek śmietankowy w plasterkach (10g)

Rukola,

pomidor malinowy.

 

Herbata z cytryną (150g)

 

Alergeny : 1,3,7

Zupa krupnik z natką pietruszki (200g)

Rybka smażona w panierce

(70g)

Ziemniaki purre (120g)

Surówka z kiszonej kapusty (80g)

Kompot owocowy (150g)

 

Alergeny: 1,3,4,7,9

Jogurt owocowy (100g)

Herbatniki szkolne  (2 szt.)

 

Owoc

 

Herbata owocowa (150g)

 

 

Alergeny: 1,3,7

 

 

 

 

                                                                               *Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.

 

                             

 

*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.

Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i prod;.-pukty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki

Data dodania: 2021-04-16 12:30:37
Data edycji: 2025-05-18 12:20:16
Ilość wyświetleń: 1730

Konkursy

Zgłoś się do konkursu szkolnego! Nabór trwa jeszcze kilka dni!
Więcej informacji

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Kalendarz

Klasy

Przejdź na stronę swojej klasy zobacz najnowsze wpisy i bądź na bieżąco!
Więcej informacji

Nasi Partnerzy

„(…) kto inny ma laur i nadzieję,
Ja – jeden zaszczyt: być człekiem."

Cyprian Kamil Norwid
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej