Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis SP

JADŁOSPIS (SP) 02-06, 12. 2024r.

 

 

OBIADY

PONIEDZIAŁEK

  Zupa z fasolką szparagową (250g)

 

Kluski leniwe z bułeczką na masełku

 z kleksem musu jabłkowego (200g),

 

Kompot truskawkowy(150g)

 

Owoc

                                                    Alergeny: 1,3,7,9

WTOREK

Zupa pieczarkowa z koperkiem  (250g)

 

Kotlecik z piersi kurczaka  (90g)

Ziemniaki (155g)

Surówka z kapusty pekińskiej , sos winegret (100g)

 

Kompot  wiśniowy(150g)

                                              Alergeny: 1,3,7,9

ŚRODA

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty (250g)

 

Schab pieczony w sosie żurawinowym (90g)

Kluski śląskie  (120g)

Surówka z czerwonej kapusty   (100g)

 

Kompot owocowy (150g)

 

                                                    Alergeny: 1,3,7,9

CZWARTEK

Zupa ogórkowa  (250g)

Gulasz wieprzowy z warzywami  (140g),

 

Kasza gryczana   (60g)

                               Fasolka szparagowa kolorowa(100g)

Owoc

                                 

                                    Kompot truskawkowy (150g)

                                             

                                                    Alergeny: 1,3,7,9

PIĄTEK

Zupa krupnik (250g)

Dorsz w panierce   (90g),

 Ziemniaczki puree (155g),

 

Surówka z kapusty słodkiej (Colesław) (100g)

Owoc

 

Kompot wieloowocowy (150g)

                                               Alergeny:1,3,4,9

*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.

Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i prod;.-pukty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki

Data dodania: 2021-04-16 12:30:37
Data edycji: 2024-12-02 00:18:19
Ilość wyświetleń: 1383

Konkursy

Zgłoś się do konkursu szkolnego! Nabór trwa jeszcze kilka dni!
Więcej informacji

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Kalendarz

Klasy

Przejdź na stronę swojej klasy zobacz najnowsze wpisy i bądź na bieżąco!
Więcej informacji

Nasi Partnerzy

„(…) kto inny ma laur i nadzieję,
Ja – jeden zaszczyt: być człekiem."

Cyprian Kamil Norwid
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej