Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis SP

JADŁOSPIS (0) 17-21. 02. 2025r.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo mieszane (40g)

Wędlina (10 g)

Ser żółty (10 g)

 

Ogórek zielony, pomidor malinowy

Kakao/herbata z cytryną

(150g)

Alergeny : 1,3,7

Zupa kalafiorowa z natką  (200g)

Kluski leniwe / polewa jogurtowa, brzoskwinie  (160 g)

Owoc.

 

Kompot wiśniowy (150g)

 

             Alergeny: 1,3,7,9

 

Pieczywo pszenne(40 g)

 

Wędlina (15g)

Pasta z ciecierzycy i pomidora suszonego (15g)

Ogórek kiszony

Papryka

 

Alergeny: 1,3,7

WTOREK

Pieczywo mieszane (40g)

 

Owsianka na mleku z bananem(150g)

Wędlina (20 g)

Sałata, papryka

 

Herbata z cytryną (150g)

              Alergeny: 1,3,7

Zupa ogórkowa z koperkiem  (200g)

Gulasz wieprzowy z warzywami (120g)

Kasza gryczana  (40g)

Fasolka szparagowa żółta (80g)

 

Kompot truskawkowy (150g)

Alergeny: 1,3,7,9

Bułka kajzerka (50g)

Jajko gotowane  (25g)

Wędlina (15g)

 

Kalarepa, papryka

 

   Herbata owocowa (150g)

 

Alergeny: 1,3,7

ŚRODA

Pieczywo mieszane (40g)

Masełko

Twarożek wiejski ze szczypiorkiem (20g)

Wędlina (15g)

rzodkiewka

Ogórek zielony

Kakao/Herbata (150g)

 

Zupa krem z białych warzyw (200g)

Groszek ptysiowy,

Kotlet schabowy (70g)

Ziemniaki (120g)

Marchewka z groszkiem (80g)

Kompot owocowy (150g)

Alergeny : 1,3,7,9

Bułka z serem i

kruszonką czekoladową (40g)

 

Musik (200g) owoc

 

Alergeny: 1,3,7

CZWARTEK

Kasza manna z żurawiną (150g)

Bułka paryska  (40g)

Ser żółty (10g)

Parówki (2 szt.)

Ketchup, ogórek kiszony

 

Herbata z cytryną (150g)

Alergeny: 1,3,7

Zupa z czerwonych buraków  z koperkiem

(200g)

Pierogi z mięsem (160g)

 

Surówka z marchewki i jabłka (80g)

           Sok tłoczony (150g )

Alergeny: 1,3,7,9

Chałeczka z kruszonką -wypiek własny  (40g)

 

Dżem niskosłodzony

Owoc

 

Herbata owocowa (150g)

 

Alergeny: 1,3,7

PIĄTEK

Bułka z ziarnem  (40g)

Twarożek wiejski na słodko (20g)

Wędlina (15g)

Rukola, pomidor malinowy

 

Kakao/herbata (150g)

Alergeny : 1,3,7

 

 

 

Zupa zacierkowa  z natką pietruszki (200g)

Paluszki rybne (2szt,)

 

Ziemniaki (120g)

Warzywa na parze (80g)

 

Kompot owocowy (150g)

          Alergeny: 1,3,4,7,9

Jogurcik owocowy (100g)

Ciasteczko – biszkopciki  (50g)

 

Owoc

 

Herbata owocowa (150g)

 

Alergeny: 1,3,7

 

 

 

*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.

Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i prod;.-pukty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki

Data dodania: 2021-04-16 12:30:37
Data edycji: 2025-02-16 20:53:56
Ilość wyświetleń: 1524

Konkursy

Zgłoś się do konkursu szkolnego! Nabór trwa jeszcze kilka dni!
Więcej informacji

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Kalendarz

Klasy

Przejdź na stronę swojej klasy zobacz najnowsze wpisy i bądź na bieżąco!
Więcej informacji

Nasi Partnerzy

„(…) kto inny ma laur i nadzieję,
Ja – jeden zaszczyt: być człekiem."

Cyprian Kamil Norwid
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej