Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis (0)

JADŁOSPIS (0) 15-19. 09. 2025r.

 

 

       

  

 

ŚNIADANIE

OBIAD

  PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo mieszane (40g)

Wędlina (10 g)

Ser żółty (10 g)

Ogórek zielony, pomidor malinowy

Kakao/herbata z cytryną

(150g)

Alergeny : 1,3,7

 

Zupa krupnik z natką pietruszki (200g)

Naleśniki z serem białym / polewa truskawkowo-  jogurtowa  (2 szt.)

Owoc.

Kompot owocowy  (150g)

Alergeny: 1,3,7,9

 

Bułeczka z ziarnem (40 g)

Wędlina (15g)

Pasta z bakłażanem i pomidorem

Ogórek kiszony

Papryka

Herbata owocowa (150g)

Alergeny: 1,3,7

WTOREK

Pieczywo mieszane (50g)

 

Owsianka na mleku z bananem (150g)

Wędlina (15 g)

Sałata, pomidorek koktajlowy

Herbata z cytryną (150g)

 

Alergeny: 1,3,7

Zupa ogórkowa z koperkiem  (200g)

Bitki schabowe w sosie

Cebulowym  (70g+50g)

Ziemniaki  (120g)

Surówka z kapusty pekińskiej (80g)

Kompot truskawkowy  (150g)

Alergeny: 1,3,7,9

Bułeczka z serem i

kruszonką czekoladową

(40g)

 

Soczek owocowy

(200g)

 

Alergeny: 1,3,7

ŚRODA

Pieczywo mieszane (40g)

 

Twarożek Almette (10g)

Wędlina (10g)

Kiełki słonecznika,

rzodkiewka

Kakao/Herbata z cytryną  (150g)

 

Żurek z jajkiem i kiełbaską (200g)

Placki ziemniaczane (ok.150g)

Jogurt grecki, szczypiorek na słono/cukier na słodko

 

Owoc

Sok tłoczony (150g )

Alergeny: 1,3,7,9

 

Bułeczka maślana (1 szt)

Mus owocowy  (100g)

 

Alergeny: 1,3,7

 

CZWARTEK

Kasza manna z sokiem malinowym  (150g)

Pieczywo mieszane (40g)

Wędlina  (15g)

Sałata masłowa,  ogórek zielony

 

Herbata z cytryną (150g)

Alergeny: 1,3,7

Zupa krem z czerwonej soczewicy (200g)

Grzanki,

Makaron ala carbonara z indykiem i warzywami w sosie śmietanowym (160g)

 

Kompot owocowy (150g)

 

Alergeny: 1,3,7,9

Bułka grahamka (40g)

Wędlina(10g)

Pasta jajeczna (20g)

Kalarepa, ogórek kiszony

 

 

Herbata owocowa (150g)

 

Alergeny: 1,3,7

PIĄTEK

Pieczywo pszenno-żytnie (40g)

Ser żółty (10g)

Wędlina (15g)

 

pomidor malinowy, roszponka

 

Kakao/herbata z cytryną

 

Alergeny : 1,3,7

 

Zupa pomidorowa z ryżem  z natką pietruszki (200g)

Kotleciki rybne w panierce

(70g)

Ziemniaki (120g)

Surówka z sałaty lodowej (80g)

Kompot owocowy (150g)

 

Alergeny: 1,3,4,7,9

Deserek jogurtowy z truskawkami

(100g)

 

Wafelek ryżowy  (2szt)

Owoc

Herbata owocowa (150g)

 

Alergeny: 1,3,7

 

 

 

 

                                                                      *Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.

 

                             

 

*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.

Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i prod;.-pukty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki

Data dodania: 2021-04-16 12:30:37
Data edycji: 2025-09-13 16:21:15
Ilość wyświetleń: 1943

Konkursy

Zgłoś się do konkursu szkolnego! Nabór trwa jeszcze kilka dni!
Więcej informacji

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Kalendarz

Klasy

Przejdź na stronę swojej klasy zobacz najnowsze wpisy i bądź na bieżąco!
Więcej informacji

Nasi Partnerzy

„(…) kto inny ma laur i nadzieję,
Ja – jeden zaszczyt: być człekiem."

Cyprian Kamil Norwid
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej