JADŁOSPIS (SP) 02-06. 06. 2025r.
|
OBIAD |
Poniedziałek |
Barszczyk ukraiński (250g) Pierogi z mięsem z patelni (240g) Surówka z marchewki (100g) OWOC Sok tłoczony (200g.) Alergeny :1,3,7,9 |
Wtorek |
Zupa fasolowa z kiełbaską (250g) Indyk w sosie chińskim (240g) Ryż basmatii (60g) Brokuł na parze Kompot: Rabarbar /truskawka (200g)
Alergeny 1,7,9 |
Środa |
Rosół z makaronem i natką (250g) Kotlecik schabowy (90g) Ziemniaki z koperkiem (150g) Marchewka z groszkiem (100g) Kompot truskawkowy (200g) Owoc Alergeny :1,3,7,9
|
Czwartek |
Zupa krem z brokuła z groszkiem ptysiowym (250g) Udzik z kurczaka (1szt.) Kasza bulgur (60g) Sałata lodowa z jogurtem (100g) Kompot wiśniowy (200g) Alergeny: 1,3,7,9 |
Piątek |
Zupa jarzynowa z natką (150g) Ryba Miruna w panierce (70g) Ziemniaki purre (120g) Surówka Colesław (100g) Kompot owocowy (200g) Owoc Alergeny :1,3,4,7,9
|
*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i prod;.-pukty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
„(…) kto inny ma laur i nadzieję,
Ja – jeden zaszczyt: być człekiem."
05-077 Warszawa
Szkolna 11