JADŁOSPIS (SP) 17- 24. 02. 2025r.
|
OBIADY |
PONIEDZIAŁEK |
Zupa kalafiorowa z natką (250g) Kluski leniwe / polewa jogurtowa, brzoskwinie (200 g) Owoc.
Kompot wiśniowy (2000g)
Alergeny: 1,3,7,9
|
WTOREK |
Zupa ogórkowa z koperkiem (250g) Gulasz wieprzowy z warzywami (200g) Kasza gryczana (60g) Fasolka szparagowa żółta (100g)
Kompot truskawkowy (200g) Alergeny: 1,3,7,9 |
ŚRODA |
Zupa krem z białych warzyw (250g) Groszek ptysiowy, Kotlet schabowy (90g) Ziemniaki (150g) Marchewka z groszkiem (100g) Kompot owocowy (200g) Alergeny : 1,3,7,9 |
CZWARTEK |
Zupa z czerwonych buraków z koperkiem (250g) Pierogi z mięsem (200g) Owoc, Surówka z marchewki i jabłka (100g) Sok tłoczony (200g ) Alergeny: 1,3,7,9 |
PIĄTEK |
Zupa zacierkowa z natką pietruszki (250g) Paluszki rybne (3 szt.)
Ziemniaki (150g) Warzywa na parze (100g) Owoc Kompot owocowy (200g) Alergeny: 1,3,4,7,9 |
*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i prod;.-pukty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
„(…) kto inny ma laur i nadzieję,
Ja – jeden zaszczyt: być człekiem."
05-077 Warszawa
Szkolna 11