JADŁOSPIS (SP) 08 -12. 09. 2025r.
|
OBIADY |
PONIEDZIAŁEK |
Zupa jarzynowa z koperkiem (250g) Kluski leniwe z tartą bułką, jabłkiem i kleksem jogurtu naturalnego (260g) Owoc Kompot owocowy (200g) Alergeny: 1, 3,7, 9 |
WTOREK |
Zupa z zielonej fasolki (250g)
Udzik z kurczaka b/k (1 szt.) Kasza kus kus (60g) Mini Marchewka na parze (80g)
Kompot owocowy (200g) Alergeny: 3, 7, 9 |
ŚRODA |
Barszcz ukraiński (250g) Pierogi z mięsem z patelni (240)
Surówka Colesław (80g)
Owoc
Kompot truskawkowy (200g) Alergeny : 1,3,7, 9, |
CZWARTEK |
Zupa szczawiowa z jajkiem (250g) Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym (90+50) Kasza bulgur (60g) Surówka z ogórka kiszonego (80g)
Kompot owocowy (200g)
Alergeny:1,3,7, 9
|
PIĄTEK |
Zupa brokułowa z koperkiem (250g) Ryba z pieca w posypce z serem żółtym (90g) Ziemniaki (150g) Bukiet warzyw kolorowych (80g)
Owoc Kompot truskawkowy ( 150g) Alergeny : 1, 4, 7,9
|
*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i prod;.-pukty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
„(…) kto inny ma laur i nadzieję,
Ja – jeden zaszczyt: być człekiem."
05-077 Warszawa
Szkolna 11