JADŁOSPIS 22-26.04.2024r.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK
|
Owsianka na mleku z bananem (175g) Pieczywo pszenno-żytnie (40g), wędlina (25g), ogórek, rzodkiewka Herbata z cytryną (150g) Alergeny: 1,3,7 |
Zupa wiosenna z fasolką zieloną (200g) Pierogi z serem i jagodami (160g), polewa z gniecionych truskawek i jogurtu (100g) Kompot owocowy (150g) Alergeny: 1,3,7,9 |
Bułka pszenna (40g), pasta jajeczna (25g), kiełbaska szynkowa (12g), roszponka, pomidor Herbata owocowa (150g) Alergeny: 1,3,7 |
WTOREK
|
Bułka z pełnym ziarnem żyta (40g), ser gouda (10g), szynka konserwowa (18g), ogórek kiszony, papryka
Kakao/herbata (150g) Alergeny: 1,3,7 |
Zupa buraczkowa z botwinką (200g) Kotlet z piersi kurczaka (70g), ziemniaczki puree (125g), mizeria z rzodkiewką (80g) Kompot truskawkowy (150g) Alergeny: 1,3,7,9 |
Bułeczka maślana (50g), serek wiejski (20g), dżem niskosodowy (10g), gruszka (50g) Herbatka miętowa (150g) Alergeny: 1,3,7 |
ŚRODA
|
Kasza manna na mleku z syropem (150g) Pieczywo pszenno-żytnie (40g), szynka krucha (20g), papryka Herbata z cytryną (150g) Alergeny: 1,3,7 |
Rosół drobiowy (200g) Indyk w sosie słodko-kwaśnym (110g), ryż paraboliczny (45g), brokuł na parze (75g) Kompot owocowy (150g) Alergeny: 1,3,7,9 |
Bułka kukurydziana z pestkami dyni (35g), ser twarogowy w plastrach (10g), szynka drobiowa (10g), warzywa słupki z dipem ziołowym Herbata owocowa (150g) Alergeny: 1,3,7 |
CZWARTEK
|
Bułka kajzerka (50g), pasztet domowy drobiowy (30g), kiełbasa krakowska (10g), ogórek, pomidor
Kakao/herbata (150g) Alergeny: 1,3,7 |
Zupa ogórkowa (200g) Bitki schabowe z cebulką (80g), kasza gryczana (45g), fasolka szparagowa (70g) Kompot wiśniowy (150g) |
Babeczka kakaowa na jogurcie (60g), pomarańcza
Soczek owocowy (150g) Alergeny:1,3,7 |
PIĄTEK |
Płatki ryżowe na mleku (150g) Pieczywo pszenno-żytnie (40g), szynka konserwowa (20g), sałata, pomidor Herbata z cytryną (150g) Alergeny: 1,3,7 |
Zupa neapolitanka (200g) Burger rybny (65g), ziemniaczki (120g), surówka z kiszonej kapusty (100g) Kompot wiśniowy (150g) Alergeny: 1,3,4,7,9 |
Jogurt grecki z miodem i chia (120g), mus mango-brzoskwinia (30g), herbatniki (2szt) Woda cytrusowa (150g) Alergeny: 1,3,7 |
*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i prod;.-pukty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
„(…) kto inny ma laur i nadzieję,
Ja – jeden zaszczyt: być człekiem."
05-077 Warszawa
Szkolna 11