JADŁOSPIS (SP) 15-19. 12. 2025r.
|
|
Obiady |
|
Poniedziałek |
Zupa brokułowa z koperkiem (250g) Pierogi z białym serem i musem truskawkowo jogurtowym (290g) Owoc
Kompot owocowy (200g)
Alergeny :1,3,7,9 |
|
Wtorek |
Zupa warzywna z fasolką zieloną i koperkiem(250g) Bitki schabowe w sosie cebulowym (150g) Kasza bulgur (60g) Sałatka z kapusty pekińskiej,( ogórek zielony , pomidorek koktajlowy, kukurydza i jogurt grecki) (80g)
Kompot owocowy (200g)
Alergeny : 1,3,7,9 |
|
Środa |
Zupa ogórkowa z natką pietruszki (250g) Pierś z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym (150g) Makaron pene (60g)
Sok tłoczony (200g) Alergeny : 1,3,7,9 |
|
Czwartek |
Zupa grochowa majerankiem z kiełbaską (250g) Pierogi z mięsem podpiekane na patelni (240g) Surówka z marchewki i jabłka z chrzanem (80g) Owoc Kompot truskawkowy (200g)
Alergeny: 1,3,7,9 |
|
Piątek |
Zupa pomidorowa z makaronem i natką (250g) Ryba po grecku z warzywami (140g) Ziemniaki (150g) Owoc Kompot z suszonych jabłek (200g)
Alergeny : 1,3,4,7,9
|
*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i prod;.-pukty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki








„(…) kto inny ma laur i nadzieję,
Ja – jeden zaszczyt: być człekiem."

05-077 Warszawa
Szkolna 11