Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Jadłospis ZERÓWKA

JADŁOSPIS 22-26.04.2024r.

 

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK

 

 

Owsianka na mleku z bananem (175g)

Pieczywo pszenno-żytnie (40g), wędlina (25g), ogórek, rzodkiewka

Herbata z cytryną (150g)

Alergeny: 1,3,7

Zupa wiosenna z fasolką zieloną (200g)

Pierogi z serem i jagodami (160g), polewa z gniecionych truskawek i jogurtu (100g)

Kompot owocowy (150g)

Alergeny: 1,3,7,9

Bułka pszenna (40g), pasta jajeczna (25g), kiełbaska szynkowa (12g), roszponka, pomidor

Herbata owocowa (150g)

Alergeny: 1,3,7

 

WTOREK

 

 

Bułka z pełnym ziarnem żyta (40g), ser gouda (10g), szynka konserwowa (18g), ogórek kiszony, papryka

 

Kakao/herbata (150g)

Alergeny: 1,3,7

Zupa buraczkowa z botwinką (200g)

Kotlet z piersi kurczaka (70g), ziemniaczki puree (125g), mizeria z rzodkiewką (80g)

Kompot truskawkowy (150g)

Alergeny: 1,3,7,9

Bułeczka maślana (50g), serek wiejski (20g), dżem niskosodowy (10g),  gruszka (50g)

Herbatka miętowa (150g)

Alergeny: 1,3,7

 

ŚRODA

 

 

Kasza manna na mleku z syropem (150g)

Pieczywo pszenno-żytnie (40g), szynka krucha (20g), papryka

Herbata z cytryną (150g)

Alergeny: 1,3,7

Rosół drobiowy (200g)

Indyk w sosie słodko-kwaśnym (110g), ryż paraboliczny (45g), brokuł na parze (75g)

Kompot owocowy (150g)

Alergeny: 1,3,7,9

Bułka kukurydziana z pestkami dyni (35g), ser twarogowy w plastrach (10g), szynka drobiowa (10g), warzywa słupki z dipem ziołowym

Herbata owocowa (150g)

Alergeny: 1,3,7

 

CZWARTEK

 

 

Bułka kajzerka (50g), pasztet domowy drobiowy (30g), kiełbasa krakowska (10g), ogórek, pomidor

 

Kakao/herbata (150g)

Alergeny: 1,3,7

Zupa ogórkowa (200g)

Bitki schabowe z cebulką (80g), kasza gryczana (45g), fasolka szparagowa (70g)

Kompot wiśniowy (150g)
Alergeny: 1,3,7,9

Babeczka kakaowa na jogurcie (60g), pomarańcza

 

Soczek owocowy (150g)

Alergeny:1,3,7

 

PIĄTEK

Płatki ryżowe na mleku (150g)

Pieczywo pszenno-żytnie (40g), szynka konserwowa (20g), sałata, pomidor

Herbata z cytryną (150g)

Alergeny: 1,3,7

Zupa neapolitanka (200g)

Burger rybny (65g), ziemniaczki (120g), surówka z kiszonej kapusty (100g)

Kompot wiśniowy (150g)

Alergeny: 1,3,4,7,9

Jogurt grecki z miodem i chia (120g), mus mango-brzoskwinia (30g), herbatniki (2szt)

Woda cytrusowa (150g)

Alergeny: 1,3,7

 *Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.

 

Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i prod;.-pukty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki

Data dodania: 0000-00-00 00:00:00
Data edycji: 2024-04-19 13:26:18
Ilość wyświetleń: 980

Konkursy

Zgłoś się do konkursu szkolnego! Nabór trwa jeszcze kilka dni!
Więcej informacji

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Kalendarz

Klasy

Przejdź na stronę swojej klasy zobacz najnowsze wpisy i bądź na bieżąco!
Więcej informacji

Nasi Partnerzy

„(…) kto inny ma laur i nadzieję,
Ja – jeden zaszczyt: być człekiem."

Cyprian Kamil Norwid
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej