JADŁOSPIS (SP) 27-31. 10. 2025r.
|
|
OBIADY |
|
PONIEDZIAŁEK |
Zupa pieczarkowa z natką pietruszki (250g) Kotlecik mielony wieprzowo- wołowy (90g) Ziemniaki purre (150g) Mizeria /jogurt grecki (80g)
Kompot owocowy (200g)
Alergeny: 1, 7, 9 |
|
WTOREK |
Zupa ogórkowa z koperkiem (250g) Leczo węgierskie z mięsem wołowym (240g.) Bułeczka kajzerka (50g))
Owoc- jabłko
Sok tłoczony (200g)
Alergeny: 1, 7, 9 |
|
ŚRODA |
Rosół drobiowo-wołowy z makaronem (250g) Podudzie z kurczaka (1 szt.) Kasza kus kus (60g)
Sałata lodowa z koperkiem i jogurtem greckim (80g) Kompot truskawkowy (200g) Owoc-banan
Alergeny : 1, 7, 9, |
|
CZWARTEK |
Barszcz ukraiński z fasolką (250g) Pierogi z mięsem Przypiekane na patelni (240g)
Surówka „Colesław” (80g) Owoc – śliwka Kompot owocowy (150g)
Alergeny: 1, 7, 9 |
|
PIĄTEK |
Krupnik z kaszą jęczmienną na maśle (250g), Smażony filet z dorsza w panierce (90g), Ziemniaki z koperkiem (150g), Surówka z kapusty kiszonej (80g), Owoc -jabłko Kompot truskawkowy ( 200g)
Alergeny : 1,3, 4, 9 |
*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i prod;.-pukty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki








„(…) kto inny ma laur i nadzieję,
Ja – jeden zaszczyt: być człekiem."

05-077 Warszawa
Szkolna 11