JADŁOSPIS (SP) 17-21. 11. 2025r.
|
|
Obiady |
|
PONIEDZIAŁEK |
Zupa jarzynowa z koperkiem (250g) Naleśniki z serkiem waniliowym i polewą truskawkowo - jogurtową (2-3 szt) Owoc Kompot wiśniowy (200g) Alergeny : 1,3,7,9 |
|
WTOREK |
Zupa krupnik z kasza jęczmienną (250g) Kotlecik z piersi kurczaka w panierce (90g) Ziemniaki (150g) Surówka z marchewki i jabłka (80g) Sok tłoczony (200g) Alergeny : 1,3,7,9 |
|
ŚRODA |
Zupa serowa z natką pietruszki (250g) Mięso wołowe z w sosie warzywnym (140g) Kasza gryczana (60g) Ogórek kiszony (80g) Kompot owocowy (200g) Alergeny : 1,3,7,9 |
|
CZWARTEK |
Barszcz biały z jajkiem (250g) Podudzie z kurczaka (1 szt.) Ryż curry (60g) Marchewka w kostce na masełku na ciepło (80g) Kompot truskawkowy (200g) Alergeny : 1,3,7,9 |
|
PIĄTEK |
Krem z dyni z grzankami ziołowymi (250g) Dorsz w sosie cytrynowo śmietanowym (140g) Ziemniaki (150g) Surówka kopenhaska (80g) Woda z cytryną i miętą (200g) Alergeny : 1,3,4,7,9 |
*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i prod;.-pukty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki








„(…) kto inny ma laur i nadzieję,
Ja – jeden zaszczyt: być człekiem."

05-077 Warszawa
Szkolna 11