JADŁOSPIS (SP) 15 -19. 09. 2025r.
|
OBIADY |
PONIEDZIAŁEK |
Zupa krupnik z natką pietruszki (250g) Naleśniki z serem białym / polewa truskawkowo- jogurtowa (2-3 szt.) Owoc. Kompot owocowy /woda (200g) Alergeny: 1,3,7,9 |
WTOREK |
Zupa ogórkowa z koperkiem (250g) Bitki schabowe w sosie Cebulowym (90g+50g) Ziemniaki (150g) Surówka z kapusty pekińskiej (80g) Kompot truskawkowy/woda (200g) Alergeny: 1,3,7,9 |
ŚRODA |
Żurek z jajkiem i kiełbaską (250g) Placki ziemniaczane (240g) Jogurt grecki, szczypiorek/cukier Owoc Sok tłoczony/woda (200g ) Alergeny: 1,3,7,9 |
CZWARTEK |
Zupa krem z czerwonej soczewicy (200g) Grzanki, Makaron ala carbonara z indykiem i warzywami w sosie śmietanowym (240g) Owoc Kompot owocowy/woda (200g) Alergeny: 1,3,7,9 |
PIĄTEK |
Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki (250g) Kotleciki rybne w panierce (90g) Ziemniaki (150g) Surówka z sałaty lodowej (80g) Kompot owocowy/woda (200g) Owoc, Alergeny: 1,3,4,7,9 |
*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i prod;.-pukty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
„(…) kto inny ma laur i nadzieję,
Ja – jeden zaszczyt: być człekiem."
05-077 Warszawa
Szkolna 11