JADŁOSPIS (SP) 23 -27. 06. 2025r.
|
OBIADY |
PONIEDZIAŁEK |
Zupa krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym i natką (250g) Kluski leniwe z bułką tartą i jogurtem (240g) Owoc
Kompot wiśniowy (200g)
Alergeny: 1, 7, 9 |
WTOREK |
Zupa wiosenna z młodych warzyw + koperek (250g) Kotlecik schabowy (90g) Ziemniaki (150g) Marchewka z groszkiem (80g)
Kompot owocowy (200g)
Alergeny: 3, 7, 9 |
ŚRODA |
Zupa szczawiowa z jajkiem (250g) Kluski z mięsem (240g) Polewka cebulkowa Surówka z kapusty pekińskiej i kolorowych warzyw (80g) Owoc Kompot truskawkowy (200g)
Alergeny : 1, 7, 9, |
CZWARTEK |
Zupa ogórkowa z koperkiem (250g) Pałka z kurczaka (1 szt.) Ryż curry (60g), Mini marchewka (80g)
Kompot owocowy (200 g)
Alergeny: 1, 7, 9 |
*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i prod;.-pukty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
„(…) kto inny ma laur i nadzieję,
Ja – jeden zaszczyt: być człekiem."
05-077 Warszawa
Szkolna 11