JADŁOSPIS (0) 31.03 - 04. 04. 2025r.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
Pieczywo mieszane (40g) Kiełbasa szynkowa (10 g) Ser żółty (10 g) Ogórek zielony, rzodkiewka biała Kawa Inka/herbata z cytryną (150g) Alergeny : 1,3,7
|
Zupa brokułowa z natką pietruszki (200g) Makaron z białym serem / polewa jogurtowo-brzoskwiniowa (160 g.) Owoc. Sok tłoczony (150g) Alergeny: 1,3,7,9
|
Ciasto drożdżowe z kruszonką i żurawiną- wypiek własny (50 g)
Kisiel truskawkowy (150g)
Alergeny: 1,3,7 |
WTOREK |
Pieczywo mieszane (40g) Owsianka na mleku (150g) Szynka z piersi kurczaka (20 g) Sałata, pomidor, papryka
Herbata z cytryną (150g)
Alergeny: 1,3,7 |
Zupa szczawiowa z jajkiem (200g) Gulasz wieprzowy z warzywami i Kaszą gryczaną (160g)
Fasolka szparagowa żółta (80g) Kompot wiśniowy (150g) Alergeny: 1,3,7,9 |
Bułka z sezamem (40g) Kiełbasa krakowska (10g) Twarożek wiejski ze szczypiorkiem (20g) Pomidor malinowy. rzodkiewka Herbata owocowa (150g)
Alergeny: 1,3,7 |
ŚRODA |
Pieczywo mieszane (40g) Masełko Serek śmietankowy w plastrach (15g) Polędwica sopocka(15g) Roszponka Ogórek zielony Kakao/Herbata (150g)
|
Krem z soczewicy z pestkami dyni/słonecznika (200g) Kopytka (120g) Schab pieczony (70g) Sos pieczarkowy (50g) Sałata pekińska z ogórkiem i pomidorkiem koktajlowym z jogurtem (80g) Kompot owocowy (150g) Alergeny : 1,3,7,9 |
Bułka z budyniem i kruszonką (40g)
Soczek (200g)
owoc
Alergeny: 1,3,7 |
CZWARTEK |
Kluseczki na mleku (150g) Borówka Pieczywo mieszane (40g) (10g) Masełko Szynka konserwowa (20g) Mix papryk,
Herbata z cytryną (150g) Alergeny: 1,3,7 |
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty na wędzące (200g) Pałka z kurczaka (1 szt.) Kasza kuskus (40g) Mini marcheweczki na parze (80g) Owoc Kompot truskawkowy (150g ) Alergeny: 1,3,7,9 |
Bułka z dynią (40g)
Wędlina -salami (10g) Ser żółty (10g)
Ogórek kiszony , kalarepa
Herbata owocowa (150g) Alergeny: 1,3,7 |
PIĄTEK |
Pieczywo z ziarnem (40g) Serek topiony (10g) Polędwica miodowa (15g)
Rukola, pomidor malinowy
Kawa Inka/herbata z cytryną
Alergeny : 1,3,7
|
Zupa jarzynowa z natką pietruszki (200g) Paluszki rybne w panierce (2 szt.) Ziemniaki (120g) Bukiet warzyw (80g) Kompot owocowy (150g)
Alergeny: 1,3,4,7,9 |
Koktajl truskawkowo bananowy (100g) Ciasteczka biszkoptowe (50g)
Owoc Herbata owocowa (150g)
Alergeny: 1,3,7
|
*Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec modyfikacji.
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i prod;.-pukty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
„(…) kto inny ma laur i nadzieję,
Ja – jeden zaszczyt: być człekiem."
05-077 Warszawa
Szkolna 11